Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Reizen per trein

Op deze pagina vind je informatie over reizen per trein in en naar Nooorwegen. Eerst vermelden we de mogelijkheden om naar Noorwegen te reizen. Daarna wordt het reizen binnen Noorwegen uitgebreid behandeld.

Per trein naar Noorwegen

Met de trein kan men vanuit Nederland via Duitsland, Denemarken en Zweden in Noorwegen komen. De reistijd is minimaal 25 uur. Men moet ook minimaal drie keer overstappen. De Noors-Zweedse firma Linx (eigendom van de Zweedse en Noorse Spoorwegen) onderhoudt hogesnelheidsverbindingen tussen de Scandinavische steden Kopenhagen, Göteborg en Oslo. De Noorse Spoorwegen (NSB) exploiteert de lijnen binnen Noorwegen.

De combinatie trein en boot is ook mogelijk. De reis vanaf Amsterdam naar Oslo via Kiel duurt ongeveer 33 uur.
De internationale treinplanner van de NS geeft informatie over de verschillende routes en reistijden.

Reizen per trein binnen Noorwegen

De naam voor de Noorse Spoorwegen is NSB. De NSB heeft naast de Noorse website, ook een Engelstalige website zodat het voor toeristen mogelijk is treintickets te bestellen. Het reizen per trein binnen Noorwegen is zeer comfortabel. Als je op tijd bent met boeken, reis je van A naar B voor 199 kronen. Voor de langere trajecten is dit een zeer goedkope oplossing.
De treinen zijn over het algemeen zeer schoon en op de langere trajecten reserveer je een stoel, zodat je altijd een zitplaats hebt. Er is veel beenruimte en comfort. Boek je NSB Komfort (dit kost maar 75 nok extra) dan reis je net wat luxer. Je beschikt over een stroom voor je laptop en gedurende de hele reis is er gratis koffie en thee beschikbaar.

NSB familie

Het is mogelijk om NSB Familie te boeken op de volgende trajecten:

 1. Oslo-Trondheim
 2. Oslo-Kristiansand-Stavanger
 3. Oslo-Bergen

NSB familie

Deze service houdt in dat een treincoupé speciaal gericht is op kinderen. Hier kunnen kinderen spelen en hebben toegang tot boeken en ander speelgoed. Soms worden er tekenfilms gedraaid. Er is plaats voor kinderwagens.

 1. Oslo-Trondheim
 2. Oslo-Kristiansand-Stavanger
 3. Oslo-Bergen

NSB confort

Zoals al eerder vermeld is het mogelijk om Komfort te boeken. Dit kost 75 nok extra ongeacht de lengte van de reis. Er is stroom voor je laptop, gratis koffie en thee en gratis kranten (wel in het Noors). Op de volgende trajecten is het mogelijk om NSB Komfort te boeken:

 1. Oslo – Halden – Gøteborg
 2. Skien – Oslo – Lillehammer
 3. Oslo – Trondheim
 4. Oslo – Kristiansand – Stavanger
 5. Oslo – Bergen
 6. Oslo – Gjøvik

NSB stilte

Dit is een nieuwe en gratis service. Een coupé speciaal voor mensen die in alle rust willen reizen. Mobiele telefoons, laptops, discmans etc. zijn verboden te gebruiken. Ook is het niet toegestaan ander lawaai te maken. Je vindt deze service op de volgende trajecten:

 1. Oslo – Halden – Gøteborg
 2. Skien – Oslo – Lillehammer
 3. Oslo – Gjøvik

NSB Minipris

Wil je goedkoop reizen van A naar B, dan kun je kiezen voor minipris. Je betaalt voor de hele reis 199 nok of 299 nok (als het aantal 199 nok plaatsen zijn uitverkocht). Er worden een beperkt aantal plaatsen voor deze prijzen verkocht. Je kunt tot 90 dagen van te voren bestellen/reserveren.

NSB Sove

Reis je ’s nachts, dan kun je kiezen voor NSB sove. Dit zijn zeer luxe 1 of 2 persoons slaapcoupé’s. Je hebt de beschikking over een bed, kussen, dekbed en beddegoed en een wastafel met spiegel. Je komt heerlijk uitgerust aan op je bestemming. De kosten zijn 750 nok voor een 1 persoonscoupé en 375 nok pp in een tweepersoons coupé (deze kosten komen bovenop het treinticket). Deze service kun je ook bestellen in combinatie met minipris. NSB sove wordt op de volgende trajecten aangeboden:

 1. Oslo – Trondheim
 2. Oslo – Stavanger
 3. Oslo – Bergen
 4. Trondheim – bodø

Kijk voor een uitgebreide toelichting op www.nsb.no

Bron: Norsk.nl