Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Rorvik

Rørvik is de hoofdstad van de grote eilandengroep Vikna: Bijna 6.000 rotsen, Klippen en eilandjes met duizenden volgens, eindeloze mogelijkheden voor de visvangst, viskwekerijen en landbouwgebieden. Slechts 7 van deze eilanden worden vandaag de dag bewoond door de in totaal 3.700 inwoners. De haven van RørvikEén ervan is het legendarische eiland Njårdøy, een heiligdom voor Njård en het centrum van de provincie Naumdøla uit de sagentijd. Hier woonde ooit het gelsacht van Snorre sturlasson.

Rørvik heeft 2.500 inwoners. ( De gemeente 6500 inwoners ) ligt midden op de vaarroute van noord naar zuid en levert allerhande diensten die betrekking hebben op de zeevaart en het leven op zee. U vindt er een intens handleven en goed winkelmogelijkheden. Een mooi kunstmuseum dat een centrum is voor onze nationale kustcultuur en kustindustrie, en tegelijkertijd een botenverzameling, winkel en cafetaria bezit. U hebt tijd voor een bezoek terwijl Hurtigruten afgemeerd aan de kade ligt.

De hoogste masten zijn die van de Kustradio. In Rørvik kruisen de zuidwaarts en de noordwaarts varende Hurtigruten elkaar. Even ten zuiden van het centrum zien we de Marisund brug, 600 m lang en de Naerøysundbrug, 700 m lang. De spanwijdte van deze laatste bedraagt 325 m, de doorvaarthoogte 41 meter.