Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Oslo

Oslo biedt alles wat men kan verwachten van een moderne stad, hoewel het aantal inwoners in het vergelijking met dat van Het Vigelandspark met de vele beelden van Gusstav Vigeland andere grote steden bescheiden te noemen is. Bovendien heeft een andere stad nauwelijks zoveel stedelijk bos met bijna talloze wandelpaden en pistes, zoveel meren binnen haar bereik. Het zal dan ook niemand verbazen dat het geografische centrum van Oslo eigenlijk midden in een bos op enige kilometers ten noorden van de markante Holmenkollenschans ligt.

och zijn de inwoners van Oslo niet uitsluitend gezegend met unieke, uitgestrekte bossen. In het zuiden van de metropool ligt ook nog de Oslofjord, waar het in de zomer wemelt van de surfers en de zeilers, De toegang tot deze fjord is een belevenis op zich. Toch komen er niet veel bezoekers voor de unieke natuur; de meeste mensen blijven vaak maar een of twee nachten, bekijken snel het bekende vikingscheepvaartmuseum, de Holmenkollpiste en met gigantische Vigelandspark met de vele beelden van Gusstav Vigeland, waarna ze zich weer verder haasten. Oslo verdient eigenlijk beter en dat niet alleen om de talloze musea en bezienswaardigheden.

Aantal inwoners: 490.000 inwoners

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden ?

  1. Gamle Aker Kirke Wie geluk heeft, kan bij een concert de goede akoestiek van dit oudst bewaard gebleven gebouw van Oslo, een basiliek met drie schepen die gebouwd werd in 1080, ervaren
  2. Precies hiertegenover ligt het Var frelser gravlund, het mooiste kerkhoef van Oslo met graven vanvele Noorse auteurs en kunstenaars, zoals Henrik Ibsen, Bjornstjerne Bjornson en Edvard Munch Akersveien 25
  3. Holmenkollbakken Vanaf de 60 meter hoge scans heeft men en prachtig uitzicht. In de skisimulator naast de schans kunt u evaren hoe een sprong aanvoelt. Boeiende skimuseum op de toren. Kongeveien 5 Park het hele jaar toegankelijk, skimuseum en toren.
  4. Rådhuset De wandelschilderingen op de benedenverdieping en de eerste etage van het stadhuis geven de Noorse cultuur en geschiedenis weer. Heel ingrijpen is de voorstelling van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Dagelijks open.
  5. Vigelandsparken Gustav Vigeland ( 1869 – 1943 ) heeft een enorm werk geschapen met zijn 200 over het hele park verspreide granieten en bronzen sculpturen en de 17 meter hoge, uit een granietblok gehouwen monoliet met daarin 121 figuren verwerkt. Rond de monoliet zijn nog meer granieten beelden groepen gezet, die verhalen over de geboorte, de jeugd, de ouderdom en de dood. Middenin het park staat een prachtige fontein met bronzen figuren, die de kringloop van het leven voorstellen. Het bekendste onderwerp voor foto’s: Sinnataggen ( dwarskop ) op de brug. Het hele jaar dag en nacht geopend.

Stadskaart van Oslo