Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Molde

De stad ligt op de zonnige, zuidelijke helling en wordt goed beschut door de bergen in het noorden. De brede fjord biedt het panorama dat deze stad beroemd heeft gemaakt. Naar het westen ziet de fjord uit op zee, waar de eilanden en de rotsen de stormen en het zeeklimaat temperen

Naar het zuiden toe loopt de fjord naar de 87 besneeuwde toppen van de Rmsadal alpen.Oostwaarts versmalt de fjord. Hij baant zich een weg door het bergmassief heen tot aan Åndalnes en de Trollstigveien ( de Trollenladder ). Hier begint het rijk van de bergbeklimmers en de zalmvissers: hier vindt u ook de Trollenmuur, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op valschermspringers. Uiteraard zijn de echte Alpen ook niet mis, maar hier duiken de bergen recht de zee in… Het zoute water en de maritieme geuren zorgen voor een milieu dat ontbreekt bij de meren in het binnenland.

Molde strekt zich uit boven de helling, van waaruit de 23.000 inwoners van het prachtige uitzicht kunnen genieten, wat de levenskwaliteit hier alleen ten goede kan komen. Boven de bebouwing torent het vergezicht Varden 407 m boven de zeespiegel uit.

Stadskaart van Molde