Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Kristiansand

Kristiansand telt ongeveer 69.300 inwoners en werd in het jaar 1641 door de Deense Noorse koning Christian IV aan de westelijke kant van de monding van de Otra angelegd in de strenge renaissancestijl en met een brede reschte straten.

Onbescheiden als de koning was, gaf hij de stad meteen zijn naam. De stad is allang buiten de oude Kvadraturen gegroeid. IN de brede rechte straten ligt nu Kristiansands handels en culturele centrum. Winkelen kan met het beste doen in de Markensgate, de bekendeste winkelstraat van Kristiansand.

Kristiansand isv vandaag de dag de belangrijkste handels- en industriestad van Sorlandet. WIe op de E39 vanuit het westen de stad binnenrijdt, ziet meteen het opvallende Falconbridge Nickelwerk. Dankzij de ligging aan de Noordzee heeft Kristiansand uiteraard een grote haven. In de westelike haven leggen grote vrachtboten aan en een aantal malen per dag meer hier ook het autoveer uit het Deense Hirtshals af.

Ga eens naar natuurpark Baneheia. Bij helder weer kan men hier kilometers ver uitkijken over de scherengordel van de Noordzee.