Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Saariselkä

Het noordelijkste vakantieresort van Europa is Saariselkä. Dit dorp, dat behoort tot de gemeente Inari, is omgeven door hoogvlakten en de gevarieerde natuurgebieden van het Urho Kekkonen National Park. Saariselkä is een veelzijdig en levendig vakantiedorp. Inari aan het meer Inarijärvi is een middelpunt voor de eigenaren van rendieren. Niet zo vreemd, dat Inari tevens het centrum vormt van de Sámi-cultuur. Dit is een unieke regio met volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten op hoogvlakte en op rivieren. In Lemmenjoki, het grootste nationale park van Finland, is het heerlijk wandelen. De noordelijkste gemeente van Finland is Utsjoki-Ohcejokka. Dit is tevens de enige gemeente waarin de Sámi de meerderheid vormen. De rivier Teno staat bekend als één van de beste zalmrivieren van Europa.

Voor de Finse Samen is Inari het cultureel centrum in het noorden. Hier zijn o.a. het Fins Samische Parlement en de Samische Radio gevestigd.
Voor Nederlandse begrippen is het kerkdorpje niet meer dan een gehucht met een benzinepomp, een hotel, kleine supermarkt en enkele souvenierwinkeltjes. Een van deze winkeltjes heeft een grote collectie Samische Joikmuziek en literatuur: Sámi Duodji Ry.