Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Algemene informatie

De Hurtigruten is voor velen de mooiste zeereis ter wereld. Aan boord wordt u verwend met overheerlijke gerechten van plaatselijke ingrediënten. Het uitzicht is adembenemend, u vaart langs het unieke fjordengebied, de schitterende Lofoten en het ongerepte landschap van Noord Noorwegen. Onderweg maakt u ook deel uit van het dagelijkse leven van de Noren die in de kleinere en grote kustplaatsen wonen. Een ander leven, relaxed en waardevol!

De reis van uw leven begint in Bergen, iedere dag, het hele jaar door. Op weg naar Kirkenes en de Noordelijke IJszee en terug worden 35 verschillende havens aangedaan. Sommige passagiers reizen maar een klein stukje mee; anderen maken de hele 11 daagse rondreis en zien zo bijna de gehele westkust aan zich voorbij trekken. Misschien heeft u geluk en ziet u tijdens een heldere nacht het noorderlicht; een unieke belevenis! Onderweg voelt u de sfeer van het ruige en eenzame leven in de afgelegen plaatsen. Ervaar het zelf en beleef eens in uw leven “de mooiste zeereis ter wereld”.

De Hurtigruten is in eerste instantie een vrachtschip met passagiersaccommodatie. Aan boord heeft u vanuit de lounges en het restaurant een geweldig uitzicht op zee, de fjorden en de met sneeuw bedekte bergen. De reis kunt u niet vergelijken met een “cruise”; de hutten zijn klein en eenvoudig (met name op de oudere schepen), de sfeer aan boord is ongedwongen en informeel en het aantal bemanningsleden niet zo groot. Maar houdt u van varen en stelt u prijs op een goede verzorging, dan is de Hurtigruten een juiste keus.

Onderweg leggen de schepen aan in interessante steden zoals de Jugendstilstad Ålesund, de rozenstad Molde, de stokvisstad Kristiansund, de voormalige Noorse hoofdstad Trondheim en het arctische Tromsø; terwijl ook de landschappelijk indrukwekkende eilandengroepen Lofoten en Vesterålen worden aangedaan. De Poolcirkel wordt overschreden en de Noordkaap gepasseerd.

Elektra:

De stroomspanning aan boord is 220 volt.

Excursies:

Er wordt een aantal excursies georganiseerd welke aan boord besproken kunnen worden. Overige informatie betreffende de excursies kunt u bij de gids aan boord verkrijgen.

Fooien:

Aan boord zijn fooien niet gebruikelijk en niet bij de prijs inbegrepen. Bent u over een bepaalde service erg tevreden dan bent u uiteraard vrij in dit met een fooi te honoreren.

Fotograferen:

Het meenemen van een verrekijker, videocamera of fototoestel is aan te bevelen, Wij raden u tevens aan geheugenkaartjes / fotorolletjes mee te nemen. Deze zijn in Noorwegen veel duurder.

Garderobe:

De kleding aan boord is informeer. Het dragen van vrijetijdskleding is het meest gebruikelijk. Denk eraan warme, wind en waterdichte kleding mee te nemen !. Een sjaal, muts en zonnebrandcrème kunnen van pas komen.

Geld / Creditcards:

De volgende creditcards worden als betaalmiddel aan boord geaccepteerd: VISA, American Express, Diners Club, Mastercard en JBC International. Bovendien kunt u aan boord met bijna elke valuta betalen. Veel havenplaatsen die u bezoekt beschikken over een bank met pinautomaat.

Inscheping:

M.i.v. 1 maart 2005 komt het schip in Bergen bij de nieuwe passagiersterminal aan de “Nøstebryggen kade”. Adres: Hurtigruteterminale, Nøstegaten 30, N-5000 Bergen. In Bergen begint de inscheping om ca. 18.00 uur. Er is een wachtruimte met bagagekluisjes en een cafetaria ( mogelijk gesloten in het weekend )
De wachtruimte is geopend van 13.00 uur tot 20.00 uur. Bagage kan worden aangeleverd van 13.00 uur. Er is parkeergelegenheid.
Bij vertrek uit Bergen wordt op de eerste avond een informatieve bijeenkomst gehouden na een uitgebreid avondbuffet. Inscheping in andere havens dan Bergen is meestal mogelijk na aankomst van het schip in deze havens

Klimaat:

Het weer kan per dag, zelfs per uur veranderen. ’s zomers schommelt de temperatuur tussen 10 – 25 oC in het noordelijke deel van Noorwegen is het tussen de 15 en 30 ºC in het zuidelijke gebiedsdelen. ’s Winters ligt de temperatuur tussen 2 en – 10 ºC. Vanwege de warme golfstroom is de kust altijd ijsvrij.

Laatste dag:

Voor aankomst in Bergen dient u de hut uiterlijk om 10.00 uur te verlaten.

Ligstoelen:

De ligstoelen kunnen gratis worden gebruikt.

Post:

Post voor passagiers aan boord dient als volgt te worden geadresseerd:
Mr / MRS ………….. Passagiersnaam
m/s………….. Naam van het schip
Hurtigrute Bergen – Kirkenes – Bergen
From bergen ………vertrek datum
Nor-Cargo Bergenske AS
Box 2683 – 5026 Bergen / Noorwegen

Roken:

Overeenkomstig de Noorse wet is roken alleen toegestaan in daarvoor aangewezen ruimten. Aan boord is dit de bar op dek 4 en buiten op de dekken. Restaurants, lounges en alle andere bars zijn rookvrij. Wanneer het schip aan de kade in een haven ligt is de bar gesloten en geldt een algemeen rookverbod.

Telefoneren:

Vanaf het schip kan over de hele wereld worden getelefoneerd. ( behalve als het schip in de haven ligt ). Het gebruik van mobiele telefoons is toegestaan.
Om mobiel te kunnen bellen gaat u als volgt te werk:
Voorbeeld: U wilt bellen naar een familie lid die ook op de boot bevindt. Zijn nummer is 06-12345678. Toets dan
0031-612345678. Uw familielid wordt nu direct gebeld.

Verzorging:

De maaltijden worden meestal in meerdere zittingen geserveerd. De tafelreservering worden aan boord ( bij inscheping ) geregeld. Wij raden u aan zo spoedig mogelijk uw verzoek voor een bepaalde tafelreservering in te dienen, aangezien de zitting en tafel gedurende de gehele reis dezelfde blijft
Alle Hurtigruten schepen beschikken over een volledige ( drank ) vergunning. Alcoholische drank wordt geserveerd tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts. Ook sigaretten worden verkocht ( niet belastingvrij )

Video:

Aan boord zijn videobanden te koop. De prijs hiervan bedraagt: ± NOK 198, duurt 25 min. Om deze video in Nederland te kunnen afspelen heeft u de Engelse versie op het VHS / PAL systeem nodig ( NIET de Amerikaanse versie )

Wij wensen u een goede reis !!!