Familie Landzaat op reis
welkom op www.fam-landzaat.nl

Familie Landzaat op reis

Nieuw cruiseschip Holland America Line

Carnival Corporation heeft bekendgemaakt dat het een memorandum van overeenstemming heeft getekend met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van twee nieuwe cruiseschepen. Deze zijn bestemd voor Holland America Line en Princess Cruises. Met de nieuwe overeenkomst heeft de moedermaatschappij momenteel 19 nieuwe cruiseschepen gepland staan die tussen 2017 en 2022 opgeleverd worden.

Het nieuwe schip van Holland America Line wordt gebouwd in Marghera en komt naar verwachting in 2021 in de vaart. Het wordt het derde schip in de Pinnacle klasse en zal qua design dan ook vergelijkbaar zijn met het nieuwste en grootste schip in de vloot, MS Koningsdam, en haar zusterschip Nieuw Statendam, die in november 2018 wordt gelanceerd. Het schip krijgt een brutotonnage van 99.500 en een capaciteit van 2.660 passagiers.

Holland America Line’s schip zal de klassieke kenmerken van de rederij combineren met enkele innovatieve locaties die geintroduceerd zijn op het MS Koningsdam, evenals nieuwe concepten die zullen debuteren op de Nieuw Statendam en aanvullende elementen die uniek zullen zijn voor dit nieuwe schip.

Bron: Cruisereiziger.nl